Raha-automaattiyhdistys perustetaan
Kun Koteja Kodittomille Lapsille -yhdistys 1920-luvulla alkoi kerätä varoja toiminnalleen, erityisen tuottoisaksi osoittautuivat Suomeen vastikään rantautuneet, yhdistyksen hankkimat rahapeliautomaatit, pajatsot. Yhdistys piti raha-automaattejaan kiertävässä tivolissaan sekä ykkösluokan ravintoloissa.
Melko pian automaattien tuotto kattoi jopa puolet yhdistyksen tuloista, mutta jo 1920-luvulla rahapelaamisella ansaitseminen herätti myös paheksuntaa. Vuonna 1938 raha-automaatti- ja kasinotoiminta päätettiinkin monopolisoida yksiin käsiin ja kohdentaa niiden tuotto kansanterveyden edistämiseen.
Koteja Kodittomille Lapsille Ry oli yksi uuden Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) perustajista. Aluksi RAY sai valtiolta luvan pitää automaattejaan ainoastaan hienoimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta lisätuottojen hankkimiseksi vuonna 1946 sallittiin peliautomaattien sijoittaminen kaikkiin ravitsemusliikkeisiin. Tämän seurauksena 1950-luvulta alkaen myös maaseudun ihmiset pääsivät pelaamaan. 1970-luvun loppupuolella automaatteja alettiin sijoittaa myös kioskeihin ja huoltoasemille. RAY:n tuotto nousi vahvasti ja sen jakamat avustukset alkoivat kattaa jo huomattavan osan monen sosiaali- ja terveysalan järjestön vuosittaisesta budjetista.
Vuonna 2017 Fintoto Oy, RAY ja Veikkaus Oy yhdistyivät valtio-omisteiseksi rahapeliyhtiöksi ja nimeksi valittiin Veikkaus Oy. Pelaamisen huippuvuonna 2016 ihmiset käyttivät Veikkauksen peleissä 1,8 miljardia euroa, jotka jaettiin taiteelle, tieteelle, urheiluun ja sosiaali- ja terveysalan järjestöille.