Sankaritarinoita jo sata vuotta

Tapahtumia, näkyvyyttä ja tukea

Maaliskuussa 2022 esitettiin Laulu rakkaudelle – Pelastakaa Lapset 100 v -erikoisjakso, jossa yllätettiin ja kiitettiin lapsia Suomessa ja maailmalla auttaneita lasten sankareita.

Kuva: MTV

Tapahtumia, näkyvyyttä ja tukea

Pelastakaa Lapset ry järjestää vuosittain lukuisia paikallisia ja valtakunnallisia tapahtumia, valmennuksia ja koulutuksia yhteistyössä yli 70 vapaaehtoisvoimin toimivan paikallisyhdistyksen kanssa.

 

Järjestö saa näkyvyyttä erityisesti tv-ohjelmatuotannoilla ja valtakunnallisilla kampanjoilla, joilla kerätään varoja lasten auttamiseen ja hankitaan uusia vapaaehtoisia.

 

Pelastakaa Lapset sai laajamittaista huomiota vuonna 2020 ja 2021 toteutetuilla Vain elämää -hyväntekeväisyysjaksoilla, joilla näytettiin avun antamisen merkitys ja kannustettiin tuhansia ihmisiä liittymään järjestön pitkäjänteiseksi kuukausilahjoittajaksi. Vuonna 2020 järjestö oli mukana myös Putous Allstars -kaudella.

 

Maaliskuussa 2022 esitetty Laulu rakkaudelle – Pelastakaa Lapset 100 v -erikoisjakso sai paljon näkyvyyttä ja keräsi runsaasti lahjoituksia ja uusia vapaaehtoisia. 

 

Järjestön joulukeräys kasvoi 2020 ennätykselliseen lähes 2,9 miljoonan euron tulokseen ja jatkaa vuotuisena, vahvana valtakunnallisena näkyvyys- ja hyväntekeväisyyskampanjana.

Järjestö onnistui reagoimaan nopeasti ja tehokkaasti koronapandemian puhkeamiseen niin Suomessa kuin maailmalla. Järjestö sopeutti ohjelmatyötään koronakriisin vaatimukset huomioiden ja onnistui keräämään menestyksekkäästi varoja laajentaakseen toimintaansa. Järjestö jakoi mm. yli miljoonalla eurolla ruokatukea kotimaassa koronakriisin takia ahdinkoon joutuneille perheille lahjoitusten ja vapaaehtoistyön turvin.

 

Pelastakaa Lapset aloitti valtakunnallisen hätäapukeräyksen heti Ukrainan sodan sytyttyä helmikuun lopussa 2022. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana järjestö onnistui keräämään noin 6 miljoonaa euroa Ukrainassa ja lähimaissa tehtävään humanitaariseen työhön. Ylen Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti järjestettiin 12.3.2022 yhteistyössä Pelastakaa Lasten, Unicefin, Suomen Punaisen Ristin ja Kirkon Ulkomaan Avun kanssa, ja se tavoitti miljoonayleisön keräten ennätykselliset kuusi miljoonaa euroa. Järjestö käynnisti nopeasti Ukrainan konfliktin seurauksena myös kotimaan toiminnot, mm. ensimmäiset lapsiystävälliset tilat olivat toiminnassa jo maaliskuussa 2022.  

ESTER STÅHLBERG
(1870–1950)

Pelastakaa Lapset Ry:n perustaja ja pitkäaikainen puheenjohtaja. Vuonna 1920 hän avioitui lapsuudenystävänsä, presidentti K.J. Ståhlbergin kanssa.

Adolf Von Bonsdorff
(1862–1928)

Vaikutusvaltainen lastensuojelun suunnannäyttäjä, Koteja Kodittomille Lapsille -yhdistyksen varapuheenjohtaja ja johtosäännön laatija. Von Bonsdorff vaikutti voimakkaasti Suomessa lastensuojelulain syntyyn.

ADOLF VON BONSDORFF (1862–1928)

Vaikutusvaltainen lastensuojelun suunnannäyttäjä, Koteja Kodittomille Lapsille -yhdistyksen varapuheenjohtaja ja johtosäännön laatija. Von Bonsdorff vaikutti voimakkaasti Suomessa lastensuojelulain syntyyn.